gratitude.pictures@gmail.com 
https://www.facebook.com/Gratitude.Photo

2015. április 27. - Köszönöm a jelentkezéseket, hálás vagyok értetek

Kedves Fényhozók!

Köszönöm nektek a jelentkezéseket, a bizalmat. Nagyon megleptetek!

Április 15-én osztottam meg a Gratitude Pictures Facebook oldalon a Fényhozók sorozat ötletét. A célom az volt, hogy április végéig találjak legalább egy, legfeljebb négy családot, akiket május folyamán megismerhetek és kölcsönösen megajándékozhatjuk egymást az együtt töltött idővel és a fotózással, fotózkodással. Azért legfeljebb négy családra gondoltam, mert heti 40 óra munka és 20 óra iskola és vizsgák mellett legfeljebb ennyit tartok reálisnak.

Mára (április 27.) már sokkal többen vagytok :) Örülök nektek nagyon, hálás vagyok az eddigi találkozásokért, fotózásokért, kedves visszajelzésekért és alig várom a továbbiakat. De belátom a fizikai határaimat és kérem a türelmeteket, ha később válaszolok, mint szeretnék.

Májusra nem vállalok több fotózást annak érdekében, hogy amit már elterveztünk, azok megvalósulhassanak és a képek is elkészüljenek. Bár a fotózás csak 2-3 óra, de utána a képek válogatása, "előhívása a digitális laborban", azaz az utómunka bizony ennek többszöröse, 10-15 óra sorozatonként.

Van viszont nagyon jó hírem is. Tamarát a Szivecs' fotósát megérintette a Fényhozók sorozat ötlete és úgy döntött csatlakozik hozzám, együtt folytatjuk. Így a Fényhozók sorozat nem fejeződik be májusban, hanem júniustól havi egy fotózással folytatódik. Tamara hamarosan bemutatkozik az odalon, megismerhetitek gondolatait, terveit, fotóit.

Ha jelentkezel, kérlek írj röviden magadról, s arról neked miben segíthet a fotózás. Valamint praktikus, ha küldesz telefonszámot, ahol felhívhatunk, ha kiválasztottunk a következő fotózásra. Ha már tudod kivel szeretnél fotózni, Tamarával vagy Erikával, azt is írd meg és igyekszünk úgy alakítani :)

Hálásak vagyunk értetek, Erika és Tamara


Untitled photo


Így kezdődött április 15-én a

Fényhozók sorozat

2015. április-május

Gyógyulástörténetek...Te is láttál már sokat és tudod, hogy a tiéd is az. De még épp csak az elejét éled a saját történetednek. Vagy a közepét. Nem látod hol a vége és mikor fogsz felhőtlenül örülni újra. Nem tudod, fogsz-e még egyáltalán örülni valaha? Néha elbizonytalanodsz: tényleg a tiéd is gyógyulástörténet? Hosszú az út, néha elfáradsz. Gyakran elfáradsz.

Megtehetünk egy lépést együtt az utadon? Lehet egy fotózás segítség?

Beteg a gyermeked. Régóta. Még mindig. De te tudod, hogy meggyógyul.

Beteg a gyermeked. Régóta. Örülsz minden percnek, amíg még veled van. De már tudod - bár felfoghatatlan - hogy hamarosan el kell búcsúznotok.

A gyermeked már átlépett a kapun, amin túl már nem kísérhetted. Tudod, jó helyen van, vigyáznak rá. De hiányzik. Minden napon, minden percben.

A párod nélkül maradtál, egyedül. Nehéz nélküle. Hirtelen ment el, vagy hosszú szenvedés után, de fáj a hiánya. Néha fizikailag is.


Nem tudom, milyen a te utad, amin jársz éppen. Csak azt sejtem, hogy az életed különösen nehéz periódusát éled. Hazug lenne azt mondanom, hogy tudom, min mész keresztül, vagy azt, hogy együttérzek. Ezt csak te tudod, te érzed. De ha egy fotózás segíthet, ha megtehetünk az utadon egyetlen pici lépést együtt, akkor itt vagyok. 


Itt vagyok, hogy pár órát veled legyek, játsszunk és fotózzalak.


Sokba kerül a fotózás?

Igen, nagyok sokba. Pénzt nem fogadok el érte, de a végén meg foglak kérni, hogy válasszunk ki együtt néhány képet, amit beletehetek a vizsgamunkámba. Fotósnak tanulok és vizsgamunkaként egy szép sorozatot szeretnék készíteni különösen szeretnivaló emberekről. Olyanokról, mint te is vagy.


Én is jelentkezhetek az ajándék fotózásra?

A sorozatnak ezt a munkacímet adtam: "Fényhozók - szubjektív portréfotó és/vagy riportsorozat tartósan beteg gyermeket nevelő és/vagy gyászfolyamaton átmenő családokról". De azóta egyre tágul a kör. 

Ha éppen betegségen mész keresztül, és segíthetek, jelentkezz bátran.

Ha meg nem született babádat vagy egy álmodat, tervedet, vágyadat kell elgyászolnod megváltozott állapotod miatt, akkor is halmozottan szeretnivaló vagy.

Ha úgy érzed erős vagy és nem kell a segítség - vagy éppen nagyon kell, de megkapod a családtól, barátoktól annak őszintén örülök. A mosolyoddal, történeteddel erőt adhatsz másoknak is. Te is különösen szeretnivaló vagy, írj!

Végülis mindannyian különösen szeretnivalók vagyunk. Talán érzed, kiket keresek most ebben a két hónapban elsősorban, de ha bizonytalan vagy, legegyszerűbb, ha írsz egy levelet. Írd meg, miért szeretnéd a fotózást.  Ha belefér az időmbe, úgyis lefotózlak :)

Sőt, kapsz egy szorgalmi házi feladatot is, de ez meglepetés... 


Ki fog fotózni? 

Pozsár Erika vagyok. Ősidők óta a fotózás a hobbim, 2003 óta nyomkodom kicsit tudatosabban a gombokat. Legjobban a portrékat, és gyermekportrékat, spontán életképeket szeretem. 2008. óta önkéntes fotósként dolgozom a Jelige magazinnak, de a Kiáltás az Életért Egyesülettel, a Baptista szeretetszolgálattal é az Őrzők Alapítvánnyal is dolgoztunk már együtt. Hálás vagyok, hogy már eddig is sok különösen szeretnivaló embert ismerhettem meg. A Rólam menüpontban írtam többet magamról, de lehet, hogy fotóst a képei jobban jellemeznek, mint a szavai. Megnézheted őket ezen az oldalon, de ha gyermeked van, akkor az Emberkék (Little People) Flickr albumomat is ajánlom. 


Milyen lesz a fotózás?

A fotózás áprilisban vagy májusban lesz. Minél előbb jelentkezel, annál előbb tudunk időpontot egyeztetni, találkozni, fotózni. 

Olyan lesz a fotózás, amilyet szeretnél. Van néhány ötletem nekem is, de alapvetően attól függ, hogy neked éppen mi esne jól. Ha az állapotod engedni piknikezhetünk egy parkban, mehetünk állatkertbe, Duna partra.

Ha az kényelmesebb, meglátogatlak az otthondban, de akár a kórházban is.

Készíhetünk képeket rólad, a családodról, de ha nem akarsz nem is kell beállnod semmihez: nekem az is tökéletes, ha csak vagy,  éled a mindennapjaidat és én nézhetlek, fotózhatlak.

Nem foglak átalakítani, mert biztos vagyok benne, hogy különlegesen, szeretnivalóan gyönyörű vagy. Néhány órát veled/veletek leszek és próbálok a szívemmel látni. 

Oh, majdnem elfelejtettem: víz alatt is tudok fotózni, akár uszodába is mehetünk, ha az a szíved vágya. :)

A fotózás legalább két órás lesz, de ha többet szeretnél, megoldjuk.

Szívesen mutatok közben is képeket, és megbeszéljük mi tetszik neked és mi nem. 


Segítünk egymásnak? 

Ha úgy érzed, szívesen fotózkodnál velem, vagy csak van még kérdésed, írj nekem a gratitude.pictures@gmail.com címre. Írj magadról pár sort, vagy sokat - ahogy jól esik; szívesen olvaslak. Írhatsz arról is, hogy milyen fotózásra vágysz. A többit levélben, telefonon, személyesen megbeszéljük. Várlak szeretettel.


Pozsár Erika
https://www.facebook.com/Gratitude.Photo
gratitude.pictures@gmail.com

 © 2015 Akár van a képen vízjel akár nincs, kérdezz meg mielőtt bármelyik képet felhasználod!
© 2015 Watermarked or not, ask me before using any of my photos!

Powered by SmugMug Owner Log In