About - Borza-Pozsár Fotofaktúra

Rólam

E-mail: gratitude.pictures@gmail.com

Önkéntes fotózás - GospelPhoto  | Jelige csapatbővítés fotósoknak | Facebook: Borza-Pozsár Fotó


Szakképesítés:

2015. júniusban szereztem jeles minősítésű fotográfus és fototermék-kereskedő (OKJ 5481001) képesítést a Számalk-Szalézi Szakközépiskolában, de a fotózás ennél jóval korábban kezdődött: 2008-tól vagyok a Jelige magazin önkéntes fotósa. Kedvenc területem a portré. 

Referencia:

2008-től Jelige magazin önkéntes fotós, állandó rovatok: Szenvedély , Egymásba gabalyodtak
Őrzők Alapítvány 2015.04.19.
Venustus Coaching szemléletű vezetők éves konferenciája 20132014, 2015, 2016.
Time by Time - Cartini 2014.
Nyitott Szemmel magazin 2014/1. 30-31. old: A világ fotósszemmel - Pozsár Erika
Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok 2014. -
Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz 2011.
Kiáltás az Életért Egyesület (Terhességi Központ)  2010-2011.
Christine Stúdió (ma már Dorni) 2011.
KEGY családi napok 2010 -2014.  

Kiállítás:

2014. december: Számalk hallgatói kiállítás - digitális kivetítő 

2010. május 29: Montázs Art Cafe  " Gyökerek és Szárnyak" :  A kiállításon Bálint Sándor fotói, Bank Amanda írásai és Szolnoki Zoltán rajzai mellett 17 gyermekfotóm volt látható. A kiállítást Ficsorné Lia rendezte.


"Úgy érzem, hogy nincs nagyobb művészet, az emberek szeretésénél." (Vincent Van Gogh)

Fotózás és mennyország

"ha kicsit odafigyelünk és rakunk energiát abba, hogy lássunk, akkor a mennyországban élünk; de ha nem rakunk, akkor ezt elfelejtjük" (Karl Péter)

Egy interjúban hallottam ezt a mondatot 2014. májusában és ebből a riportból jöttem rá: összefüggés van aközött, hogy fotózok és hogy gyakran érzem azt, a mennyország már elkezdődött, abban élek. Ebből a riportból értettem meg, hogy a nézés, a szép és az öröm megtalálása a hétköznapokban nem alap, ami mindenkinek megvan azonos szinten, hanem ezen tudatosan lehet dolgozni, fejleszteni és kialakulhat az emberben.

Én ezt a fotózással kaptam. Vagy eleve szépnek láttam a világot és azért is kezdtem el fotózni vagy nem, de az biztos, hogy a fotózás tanít, hogy észrevegyem a szépet a világban, az emberekben, magamban. Igen, más is segít, de a fotózás egy óriási plusz ajándék, amiért hálás vagyok. [...] 

Számomra nem a jó fotó a cél, hanem a fotózás az eszköz. Ez is lehet az oka, hogy nem a válogatást, feldolgozást, publikálást szeretem, hanem magát a fotózás eseményét; s annak is, hogy ha fotózni indulok, nem a jó fotót tűzöm ki célül, hanem hogy mindenki jól érezze magát. A jó fotó a ráadás ajándék egy szép nap emlékére.

"Az nem elég, ha egy fotós rendelkezik a megfelelő anyagi, és technikai háttérrel. 
Hiába készít egy tökéletes fotót, sokszor mégis hiányzik valami…a közelség.”  (Eifert János)© 2015-2018 Watermarked or not, ask me before using any of my photos or content of my pages.    
© 2015-2018 Akár van a képen vízjel akár nincs, kérdezz meg mielőtt bármelyik képet vagy az oldalak tartalmát felhasználod!  

Powered by SmugMug Log In