IMG_6598

A 2011. februári KREDIT-en (Kreatív Dicsőítők Találkozója) alakítottuk meg a GospelPhoto csoportot Kelemen Gábor kezdeményezésére. A csoportnak jelenleg 32 tagja van kezdő fotósoktól a profikig. Ha önkéntes fotóst keresel, akkor szívesen továbbítom a kérésedet a GospelPhotó tagjainak is, különösen, ha nekem éppen nem alkalmas a fotózás. Ezért kérlek, kérésedet úgy fogalmazd meg, hogy azok is megérthessék, akik nem ismernek téged és a szervezetet/eseményt melyre támogató fotóst keresel.

Ezeket érdemes leírnod és elküldened:

A fotózás témája
Időpontja és várható időtartam
Helyszín, parkolási lehetőség, utaztatásban tudtok-e segíteni
Ha van korlátozás a helyszínen ill. az oda bejutásban, azt feltétlenül említsd meg!
Mire szeretnétek használni a képeket - pl. weboldalra, propektusba stb. A fotós ebből tudni fogja, hogy milyen minőségben és méretben adja át a képeket.
Hány képet szeretnétek kapni? Vannak-e speciális elvárások, kívánságok? pl. Adománygyűjtő futóversenyen indulás előtti csapatkép és célfotók.
Kapcsolattartó: e-mail, telefonszám, ahol a fotós jelentkezhet vagy további információt kérhet
Profi fotóst szeretnél-e vagy amatőrt?

Ezzel és a díjazással kapcsolatban olvasd el, hogy miért nem dolgozhatnak a profi fotósok ingyen. Ezzel nem azt mondom, hogy nem találhatsz senkit, akár profit is aki ingyen vagy árkedvezménnyel elmegy fotózni. De találsz néhány szempontot, ami segít majd eldönteni, hogy esetedben az önkéntes fotó vagy a fizetett szolgáltatás a jobb megoldás. 

Keltsd fel a fotós érdeklődését a programod iránt, pl. érdemes megírnod, hogy te magad miben segíted, hogyan és miért kötődsz a szervezethez/rendezvényhez, melynek segítséget kérsz. Ezzel növelheted az esélyét, hogy valakit megfog a programod, és melléd áll.

Ha ide írsz én kapom meg és továbbítom a csoportnak: gratitude.pictures kukac gmail.com

Mi az önkéntes fotózás és mi nem az?

Önkéntes fotózás az én szóhasználatomban az, amikor te is önként és ingyen odaállsz egy ügy mellé, teszel valamit és szeretnél egy fotós segítséget, aki csatlakozik hozzád. 

Nem önkéntes fotózás az amikor szükséged van egy szolgáltatásra de nem szeretnél érte fizetni. Lehetséges, hogy ebben az esetben is találsz valakit. Pl. ha modellportfóliót szeretnél, összefoghatsz egy kezdő fotóssal, aki örülni fog az ingyen modellnek. Ha ilyesmire van szükséged, akkor TFCD vagy TFDVD néven keresgélj az interneten. (Time for CD / Time for DVD) Persze az is előfordulhat, hogy végül nem azt kapod, amire vágytál, de még akár jól is elsülhet.

Ha fontos a cél (pl. a jövőbeni állásod múlik rajta) és nem csak egy kísérleti projekt, vagy nincs kidobni való időd, akkor én inkább profi fotóst javaslom. Esküvőre is inkább a gyakorlott, referenciával rendelkező profit válaszd! Gondold meg, hogy az ő képeit fogod nézni te és az unokáid is 50 év múlva is. Mérlegelj és dönts a céljaidnak és lehetőségeidnek megfelelően. 

Powered by SmugMug Owner Log In